Uključi kefalo

Festival „Nauk nije bauk“ 3

Gimnazija „Svetozar Marković“ iz Niša po treći put organizuje Festival „Nauk nije bauk“, koji će se održati 25. i 26. februara od 10 do 20 časova u holu Elektronskog fakulteta u Nišu. Na Festivalu će se predstaviti preko 400 učesnika sa više od 40 različitih postavki sa fakulteta, instituta i iz gimnazija iz Srbije, kao i gosti iz Kanade, Italije, Makedonije i Crne Gore. Pored toga, održavaće se predavanja iz različitih naučnih oblasti u cilju promocije nauke na jugu Srbije. Ovim projektom želimo približiti nauku našim građanima i podstaći mlade ljude da se više uključe u naučne tokove u Srbiji i svetu.

Na inicijativu učenika i profesora Gimnazija „Svetozar Marković“ je 9. marta 2009. godine povodom 55 godina postojanja organizovala prvi Festival „Nauk nije bauk“ čiji je cilj bio da se nauka približi mladima kroz predavanja i postavke. Drugi Festival „Nauk nije bauk“ održan je u Domu Vojske, a za dva dana posetilo ga je više od 6000 ljudi. Potrebu za jednom ovakvom manifestacijom uvideli su Grad Niš, Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj, Ministarstvo prosvete – Školska uprava Niš i brojne druge kompanije i mediji koji su podržali drugi Festival „Nauk nije bauk“.

Danas sa zadovoljstvom možemo reći da je Festival „Nauk nije bauk“ postao tradicionalan u Nišu i da su naši partneri i posetioci prepoznali kvalitet ove manifestacije. Kao i ranijih godina 25. i 26. febraura brojni interesantni eksperimenti nateraće posetioce da UKLJUČE KEFALO i pridruže se otkrivanju zanimljive strane nauke.

Organizatori Festivala:

Dušica Miljković, profesor hemije
Maja Đorđević, profesor hemije
Marija Stanojević, student

Kontakt:

direktor Gimnazije „Svetozar Marković“, Niš
Olga Dragojlović
018 254396

www.gsm-nis.edu.rs

Advertisements

Ostavite komentar

Objavljeno pod Nauka i tehnologija, Šta ima novo

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s