Za JAZAS nema mesta?

Omladina JAZAS-a Niš (Jugoslovenska asocijacija za borbu protiv side) je jedna od retkih organizacija u Nišu koja se bavi informisanjem mladih ljudi o SIDI i drugim polno prenosivim infekcijama. Iako je kao takva jako važna za naš grad, izgleda da ipak ne postoji dovoljno mesta (ili volje) da se ovoj organizaciji obezbedi prostor.

PIŠE  Anica Cvetković, učenica gimnazije

 

Do 2006. godine Omladina JAZAS-a je imala kancelariju u zgradi Univerziteta u Nišu. Međutim, tada je došlo do preraspodele prostora, tako da je Univerzitet dodelio prostor drugim organizacijama.

Za razliku od kancelarija JAZASA iz Beograda i Novog Sada, kancelarija u Nišu nije uključena u program Globalnog fonda za borbu protiv side ( koji predstavlja globalno partnerstvo javnog i privatnog sektora posvećeno prevenciji i tretmanu HIV/side)  koji bi mogao da obezbedi potrebna sredstva. Globalni fond je nedavno odlučio da se povuče iz jugoistočne Evrope  jer smatra da je ovaj region dovoljno spreman da se sam suoči sa ovim problemom., tako da su male šanse da se na ovaj način dođe do prostorija.

Omladina JAZAS-a se do sada nije formalno obraćala gradu u vezi ovog problema. „Niko nije dužan da nam obezbeđuje prostor. Trebalo bi da organizacija plaća prostor od novca od projekata koje sprovodi. Međutim, mi trenutno nismo u toj situaciji.” kaže sadašnji predsednik organizacije, Tihomir Đurković.

Za sada, povremeno koriste prostorije zgrade Univerziteta za svoje sastanke. U organizaciji se nadaju da će u bližoj budućnosti imati svoj prostor.

Advertisements

Ostavite komentar

Objavljeno pod Grad Niš, Omladinska politika, Zdravlje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s