Kulturna razmena: Niš-Hanija-Upsala

Saopštenje za javnost

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Niš po drugi put organizuje kulturnu razmenu, ovog puta izmedu gradova Niš, Hanija i Upsala.

Prva kulturna razmena je organizovana pre dve godine, izmedu Beca i Niša. Prvi deo ovogodišnje kulturne razmene održace se u Nišu u periodu od 21. do 28. februara, gde ce studenti iz Grcke i Švedske imati priliku da posete i upoznaju Niš. Jedan od osnovnih ciljeva BEST-a je razvijanje i ucvršcivanje prijateljskih odnosa, promovisanje kulture i razmena znanja izmedu studenata svih evropskih zemalja.

Clanovi lokalne grupe BEST Niš ce se pobrinuti da studentima iz Grcke i Švedske na najbolji moguci nacin predstave Niš, Srbiju, naše obicaje i kulturu. U okviru kulturne razmene bice organizovane razne socijalne aktivnosti, kao što su posete muzejima, kulturno-istorijskim spomenicima i ostalim objektima koji su bitan deo kulturnog znacaja Niša i Srbije. Takode, bice organizovane i jednodnevne posete drugim gradovima u Srbiji, gde ce gosti biti u prilici da posete tamošnje muzeje i istorijske znamenitosti. Pored aktivnosti vezanih za upoznavanje istorije i kulture Srbije, bice organizovane i brojne aktivnosti od kojih svakako treba izdvojiti
inženjersko takmicenje i posetu festivalu nauke gde ce gosti moci da vide eksperimente i naucna dostignuca u fizici, hemiji, biologiji, matematici , fizickoj hemiji, ekologiji i zdravoj ishrani. Pored toga, na festivalu ce biti održana predavanja iz astronomije, psihologije, matematike, fizike, informatike, biologije, kulturologije, istorije i lingvistike.

Važno je napomenuti da ce maja 2011. godine biti organizovana kulturna razmena u Haniji, a septembra u Upsali, kada ce studenti iz Niša imati priliku da posete te gradove. Na ovaj nacin, uspešnom realizacijom projekta, niški studenti ce biti u prilici da se upoznaju sa kulturom i nacinom života dve potpuno razlicite i geografski udaljene clanice Evropske unije, što ce svakako doprineti razvoju proevropske svesti našeg okruženja, ali i ucvršcivanju prijateljskih veza medu studentima evropskih univerziteta, buducim kolegama i vrhunskim strucnjacima u svojim oblastima.

kontakt osoba:

Jelena Kostadinovic

+381 (0)63 84 33 754

jelena.kostadinovic@BEST.eu.org

Advertisements

Ostavite komentar

Objavljeno pod Grad Niš, Šta ima novo

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s