Novogodišnja humanitarna akcija ’’Osmeh na dar’’ i u Nišu

U toku je Novogodišnja humanitarna akcija prikupljanja dobrovoljnih priloga za dečije novogodišnje paketiće, pod nazivom Osmeh na dar. Paketići su namenjeni mališanima koji žive u enklavama Kosova i Metohije ili su oboleli od teških bolesti.  Akcija je počela u sredu, 08.12., na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu, a od 10.12. i na Ekonomskom fakultetu, i trajaće do 21.12.

Svi zainteresovani, svoje priloge ( u vidu slatkiša, igračaka, školskog pribora ili novca) mogu doneti i predati na stand u holu Filozofskog ili Ekonomskog fakulteta, svakog radnog dana u terminu od 10 do 16h.

U Beogradu se ova akcija, inače, održava po peti  put, u organizaciji Prvog studentskog humanitarnog fonda ’’Osmeh na dar’’. Ove godine, na inicijativu studenata u Nišu, akcija se proširila i na Filozofski, Ekonomski fakultet i Fakultet zaštite na radu.

Fond ’’Osmeh na dar’’ osnovan je u februaru 2009. i registrovan kod Ministarstva kulture Republike Srbije. Ciljevi Fonda su pomoć ugroženim grupama (pre svega, siromašnoj, bolesnoj i deci sa invaliditetom), a osnovni principi kojima se rukovodi u svom radu, jesu: solidarnost, transparentnost i politička neutralnost.

Da bi smo sakupili paketiće i obradovali što veći broj mališana, te stoga i uspešno realizovali akciju, svaka pomoć nam je i više nego dobrodošla. Svi oni koji bi želeli da na bilo koji način doprinesu prikupljanju sredstava za što veći broj paketića, i na taj način pomognu da se dečija lica ozare osmesima, to mogu učiniti doniranjem slatkiša ili igračaka, kao i novčanom donacijom, koja bi koristila za pripremu paketića.

Podaci Fonda su:

  • Matični broj: 17747096
  • PIB: 105973738
  • Broj računa: Piraeus banka, 125-177119480

Fond sa svim donatorima zaključuje ugovore o donaciji, kojima se definiše namena primljene pomoći, i omogućava da se ta namena na odgovarajući način kontroliše.

U nadi da ćemo zajedno usrećiti one kojima je to potrebno,

Suzana Gajić

Advertisements

Ostavite komentar

Objavljeno pod Šta ima novo

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s