Nisomnia – humanost i zabava na jednom mestu

Nisomnia 2010

“Posebno me raduje to što mladi pomažu mlade a oni koji će doći ovde su upravo deca koja će kupovinom karte olakšati život nekoj drugoj deci koja su negde na margini, izložena nasilju, koja su van sistema obrazovanja i što je još strašnije koja su van sistema zdravstvene zaštite”, izjavila je Dušica Davidović, članica gradskog veća Niša.

PIŠE Ivana Petrović, student žurnalistike


Nisomnia – tradicionalni Niški muzički festival ove godine održava se u nešto drugačijem terminu, od 3. do 5. septembra u rovovima Niške tvrđave. Po prvi put osim kulturno-zabavnog ovaj događaj imaće i humanitarni karakter. Naime, sav prihod od prodatih ulaznica biće namenjen deci koja su žrtve porodičnog nasilja.

Organizatori su se potrudili da ove godine muzički program bude veoma atraktivan, propraćen velikim imenima kako strane tako i domaće dj i rock scene. Anthony Rother (Nemačka), Tesla Boy (Rusija), Patrik Skoog aka Agaric (We Are) (Švedska), Utah Jazz ( Engleska), Steve Mill (Grčka), samo su neki od izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjoj Nisomniji.

Pored poznate inostrane goste posetioci će imati prilike da uživaju i u nastupima domaćih rock bendova kao što su Darkwood Dub, Plasma, Sevdah Baby, Svi Na Pod, Eyot, Goribor, Margita je mrtva…

Članovi uprave grada Niša i organizatori festivala daju veliki značaj himanitarnoj akciji koja je ovom prilikom pokrenuta i na jučerašnjoj press konferenciji podsetili su sve ljude koji će prisustvovati festivalu da osim sto će uveličati ovaj događaj, kupovinom jedne ulaznice obezbediti pomoć jednom detetu kojem je u ovom trenutku  najpotrebnija. “Posebno me raduje to što mladi pomažu mlade a oni koji će doći ovde su upravo deca koja će kupovinom karte olakšati život nekoj drugoj deci koja su negde  na margini , izložena nasilju, koja su van sistema obrazovanja i što je još strašnije koja su van sistema zdravstvene zaštite”, izjavila je Dušica Davidović, članica gradskog veća Niša.

Grad Niš je uložio dosta napora oko festivala, organizacija je na najvišem nivou što govore imena i broj izvođaca, zato se očekuje veliki broj posetilaca iz Srbije i inostranstva.

Komplet karata za sva tri dana košta 500 dinara , a pojedinačne karte su 200 dinara u pretprodaji. Karte se mogu naći na samom ulazu u tvrđavu u TON-u, u Kalči u lokalu Chan Doo skejt shop i u Niškom kulturnom centru.

Advertisements

Ostavite komentar

Objavljeno pod Grad Niš, Šta ima novo

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s