Mladi fotografi pokazali šta znaju

Izložba polaznika osme Škole kreativne fotografije u organizaciji Foto kluba FON Niš u saradnji sa Foto savezom Srbije i Omladinskim savetom iz Niša, otvorena je u Evropskoj kući u ovom gradu. Stečeno znanje na časovima polaznici su primenili na organizovanim izletima, ali i domaćim zadacima koje su svakodnevno radili. Predavači su bili stručnjaci iz okolnih gradova i zemalja.

PIŠE Svetlana Rajković, žurnalista

– Trudili smo se da polaznicima dovedemo najbolje predavače. Tako su se upoznali sa radom Saše Đorđevića, Amera Kapetanovića, Branisalava Markovića Umbre, Imre Szaboa, Momira Cvetkovića, Zorana Purgera, Ivana Hadži Zdravkovića, Srđana Pavlovića, Ivana Radovića, Jovice Krstića, Gorana Švabića – rekla je koordinatorka Škole Dragana Stanković.

Škola kreativne fotografije interesantan je način da se mladi ljudi uključe u kulturna dešavanja u gradu i pronađu još jednu oblast u kojoj mogu da se iskažu. Polaznicima Škole ovo je prva grupna izložba. Iz nje su, kako kažu, poneli samo pozitivne utiske i njihova očekivanja su ispunjena.

Nevena Ćirić, polaznica Škole

– Dopalo mi se što je bilo dosta časova praktične nastave, a ono što mi se najviše svidelo je razmena mišljenja i iskustva sa fotografima – izjavila je polaznica Škole kreativne fotografije Danica Tomašević.

Ovo je bila prilika da se istomišljenici upoznaju i uspostave kontakt za dalju saradnju.

– U Školi sam upoznala ljude istog interesovanja, stekla nove prijatelje, saznala nešto novo o fotografiji. Naročito mi je drago što je atmosfera na predavanjima bila prijatna i što smo svaku fotografiju komentarisali – istakla je polaznica Škole kreativne fotografije Nina Simonović.

Tokom tri meseca trajanja ove Škole, dvadeset sedam ljubitelja fotografije, stekli su dovoljno znanja da se po njenom završetku ozbiljnije bave time. Predavači kažu da je Škola bila neka vrsta radionice.

Stevan Petrović, polaznik Škole

– Polaznici su bili zainteresovani za fotografiju i bez uzajamne saradnje ne bismo ništa postigli. Dobro je bilo to što su pojedinačno davali inicijative za neke akcije, što je i rezultat ove izložbe – istakao je predavač Goran Švabić.

Izložba fotografije trajaće do 12. avgusta, a Evropska kuća za posetioce otvorena je od 10 do 22 časa.

Advertisements

Ostavite komentar

Objavljeno pod Grad Niš, Šta ima novo

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s