Knjiga je ponovo u modi

Izdavačka kuća LAGUNA osnovana je aprila 1998. godine. Od skromnih početaka sa nekoliko objavljenih naslova za godinu dana došli su do produkcije od preko dve stotine objavljenih naslova godišnje te se sa pravom može reći da su jedna od najvećih izdavačkih kuća ne samo u zemlji, već i u čitavom regionu.
Prvi zadatak koji su postavili od osnivanja bio je da na pravi način predstave domaćoj javnosti jednog od najpopularnijih svetskih pisaca Terija Pračeta.Tako je sve počelo.

PIŠE Milena Dimitrijević, Laguna


Za deset godina objavljeno je veliki broj dela stranih i domaćih pisaca, od kojih su stvoreni hitovi za svačiji čitalacki ukus.
Veliki uspeh kod domaće publike ostvarili su Toni Parsons, Anita Dajamant, Sofi Kinsela, Amin Maluf, Tarik Ali, K. S. Luis, Filip Pulman i mnogi, mnogi drugi.

Od pre dve godine pokrenuta je edicija „Meridijan“ u kojoj objavljuju najznačajnije savremene domaće autore. U ovoj ediciji našla su se neka od najvećih imena savremene srpske književnosti: Filip David, Igor Marojević, Ljubica Arsić, Nikola Malović, Miomir Petrović, ali i imena za koja smatramo da će tek dati pravi doprinos domaćoj književnosti.

Takođe, treba naglasiti da „Laguna“ svojim čitaocima obezbeđuje posebne popuste koje ostvarujete učlanjenjem u tzv. Klub čitalaca. Dovoljno je kupiti samo jednu Laguninu knjigu i stičete pravo da se učlanite, što vam donosi početni popust od 15%, koji srazmerno vašom kupovinom i na nivou godišnjih kvartala moze porasti do 25%.

Laguna je otvorila lanac knjižara i klubova čitalaca – Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čacak, Kraljevo, Šabac, Požarevac, Sremska Mitrovica, Jagodina, Podgorica, Banja Luka a pripremaju se knjižare na jos popularnih lokacija.
Po rečima knjižara koji rade u Laguninim objektima ili u Delfi knjižarama, koje pored Laguninih, imaju i izdanja drugih izdavača, najprodavanija je beletristika, jer kreće vreme godišnjih odmora. Za dame su tu nova izdanja – Kerini dnevnici, Volim Njujork, Zauvek u srcu, Istočno od sunca, Noćni razgovori, a muški deo publike se više okreće trilerima, istorijskim romanima i fantastici. Trenutno je 100 popularnih naslova na akciji po ceni od 349 dinara, a 4 naslova po ceni od 999 dinara.

Na osnovu do sada rečenog, može se samo zaključiti da se ova, kao i ostale izdavačke kuće u Srbiji trude da na svaki način zadovolje čitalačku publiku i da vrate knjizi mesto koje joj pripada. Knjiga je ponovo u modi.

Top 20

1 LOVAC NA ZMAJEVE

2 HILJADU ČUDESNIH …

3 KERINI DNEVNICI

4 KONSTANTINOVO RASKRŠĆE

5 TAJNA MAGNETA SRCA

6 VOLIM NJUJORK

7 KOLIBA

8 KADA OVO BUDEŠ ČITALA

9 KONSTANTINOVO RASKRŠĆE …

10 LJUBAV JE UŠETALA

11 AJNŠTAJNOVA DEVOJKA

12 PAMETNO TELO

13 DRAGI DŽONE

14 AMOR PORTEÑO

15 KATEDRALA NA MORU

16 UZROK SMRTI

17 ISTOČNO OD SUNCA

18 ZAŠTO MUŠKARCI VOLE …

19 AVANTURE NEVALJALE …

20 VESTALKINA PRIČA

Advertisements

1 komentar

Objavljeno pod Kultura

Jedan odgovor na “Knjiga je ponovo u modi

  1. Povratni ping: Sadržaj broja 2 « Mladi 018

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s